Apr 22, 2017

Lika je dobila jedan od najduljih i najbržih Zip Line centara u Europi

Kako oživjeti kontinentalni turizam pitaju se svi. Odgovori su nekada tu nama pred nosom i treba ih znati prepoznati.

Donosimo novu odličnu turističku priču i svijetli primjer Like. Da Lika ne bude samo janjetina na putu do mora nakon Plitvičkih jezera pobrinula se grupa entuzijasta okupljenih u Udrugu Rudopolje moje u općini Vrhovine.

Projekt  sportsko rekreacijskog centra Bijeli vrh nastao je kao rezultat potrage za načinom poboljšanja životnih prilika lokalnog stanovništva. Općina Vrhovine podržala je ideju zaljubljenika u prirodu iz Udruge Rudopolje Moje i nastao je projekt koji ima za cilj pružiti priliku mladim ljudima da ostanu u Lici, ali naravno i privući posjetitelje i upoznati ih s ljepotama Like.

SRC Bijeli Vrh nalazi se na zapadnoj granici NP Plitvička jezera, 20 km od državne ceste i površinom obuhvaća gotovo 100 hektara sportsko rekreativnih zona. Blizina čak dva nacionalna parka Plitvičkih Jezera i Sjevernog Velebita i rijeke Gacke, čine ovaj kraj jedinstvenim i zanimljivim brojnim zaljubljenicima u netaknutu prirodu. „Otvorenjem prve linije Zipline-a,  koji nazivamo prigodno za Liku „Pazi Medo“ u dužini 1700 metara možemo reći da je projekt zaživio i da se naši snovi napokon ostvaruju“ ističu ovi ljubitelji prirode i pustolovnih aktivnosti koji su razvili svoju ideju i dodaju kako su osim Zipline-a do sada realizirali i nekoliko manjih projekata. „Izradili smo i označili biciklističke karte, izgradili Disc golf igralište i stijenu za penjanje, uredili i registrirali para – jedriličarska i zmajarska uzletišta i sletišta, te izradili svu potrebnu projektnu dokumentaciju“ napominje voditelj projekta Saša Kmezić iz Udruge Rudopolje moje.

Planirani završetak projekta SRC Bijeli Vrh planiran je kroz više faza, a ovaj ambiciozni projekt  sadržavat će tri hostela, skijalište sa 5 kilometara staza koje će pak preko ljeta služiti kao downhill staze za bicikle i kao polazna točka Zipline-a dužine 2950 metara čime će Lički Zipline biti najduži na svijetu. Zamislite kako će biti lako komunicirati prema turistima željnim adrenalina kada im u našoj Lici nudite najduži zipline na svijetu.

Planiran je i Air Bike dužine 1250 metara što konkretno znači kako ćete se biciklom voziti zrakom čime će ovaj Lički adrenalinski park postati nezaobilazno mjesto za sve željne adrenalina, avanture i boravka u netaknutoj prirodi. I to je to, tako se stvaraju uvjeti za povećanje posjetitelja na kontinentu. Inicijative pokreću male udruge, a ostali ih moraju znati prepoznati i podržati.

Službeno otvorenje Zip Line centra Pazi medo planirano je za 22. i 23. travnja 2017. Fešta će trajati cijeli vikend, a u tu svrhu podijelit ćemo vam 20 besplatnih vožnji za online prijavu!

Nakon tri godine sanjarenja, planiranja, gradnje i testiranja, s ponosom vam najavljujemo službeno otvorenje centra Pazi Medo!

Hrvatska tako dobiva jedan od najduljih (1700m) i najbržih (110kmh) Zip Line centara u Europi. Sam projekt je realiziran uz veliku pomoć i odličnu suradnju udruge „Rudopolje moje“ i Općine Vrhovine.

Puno zaposlenika lokalnih tvrtki je s oduševljenjem prihvatilo ideju i svojim nesebičnim radom pomoglo da se ovakav projekt napokon realizira. Od srca im se svima zahvaljujemo.

A sada je napokon došao i taj trenutak da zezancija službeno počne.


Rezerviraj svoju vožnju putem prijavnice na našoj stranici, spusti se besplatno i pridruži nam se na fešti uz live svirku (iznenađenje) domaću hranu i pića. Požuri s online prijavom jer je broj mjesta ograničen.

Ako niste rezervirali svoj Pazi Medo spust za otvorenje, još nije kasno. Na dan otvorenja održat ćemo natjecanja u disk golfu i penjanju, a pobjednici osvajaju besplatno spuštanje. Pratite nas i dalje na Facebooku jer uskoro slijede i nagradna pitanja, a nagradu već znate.

Osim zip line vožnje moći ćete se okušati i u ostalim aktivnostima u sklopu našeg centra:

 • Disc Golf
 • Sportsko penjanje
 • Bicikliranju

Veselimo se vašem dolasku. Vidimo se u Rudopolju.

 

Možda niste pročitali …

 • Centar za pomoć u kući
 • Škola
 • Dječji vrtić
 • Ambulanta
 • Narodna knjižnica
 • DVD Vrhovine
 • Turistička zajednica
  itransparentnost

  Podaci o općini

  Adresa: Senjska ulica broj 48
  Tel: 053 775 010
  Fax: 053 775 601
  E-mail: [email protected]

  GPS koordinate:
  45°51'06" N
  15°25'17" E

  Skip to content